Zadnja mesta
02 250 00 49    Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00
 
SEZNAM PRILJUBLJENIH
ZAPRI
Trenutno ni nobenega hotela na seznamu.
Hvala za potrpljenje.
Zate pravkar zbiramo najugodnejše ponudbe.

Spektakularna Aljaska

Čas potovanja 17.07.2019 (12 dni)
Trajanje potovanja 10 noči/12 dni
Ladja Celebrity Millenium
Ladjar Celebrity Cruises
Velikost skupine skupinsko križarjenje
Kraj / Država ZDA (Aljska)
od 2,990.00€
Povpraševanje
Spektakularna Aljaska

Aljaska slika ture

 

VANCOUVER

Je glavno mesto province Britanske Kolumbije (Kanada). Leta 2010 je gostil zimske Olimpijske igre. Mesto je zelo prijetno, moderno, lepo in sproščeno. Posebnost Vancouvra se skriva v njegovi lokaciji. Obdajajo ga zasnežene gore, kljub vsemu pa ga obliva oceanska voda. Posledično je Vancouver eden zelo redkih predelov v Kanadi, kjer pozimi le redko sneži, a kljub temu je od mestnega središča do smučišč le 20 minut vožnje. Vse naokrog pa narava in številne živali, tudi medvedi. V mestu je precej parkov, najbolj znan je Stanley park s številnimi znamenitostmi. Z razglednega stolpa je lep pogled na mesto, vredno je obiskati mestno tržnico in nakupovati v trgovskih centrih.

KETCHIKAN

Priljubljeno mesto za vse popotnike, ki obiščejo Aljasko. Poznan je kot mesto z največ padavinami na svetu, slikovitim starim delom mesta, ki kaže značilnosti življenja v začetku 19. stoletja, ko so kraj obiskovali številni avanturisti in trgovci predvsem zaradi iskanja zlata v času zlate mrzlice. Mnogi ga označujejo za »prestolnico lososov«.

ICY STRAIT POINT

Je bil desetletja nazaj domovanje ene najbolj znanih tovarn, kjer so izdelovali lososove konzerve. Tam je mogoče najti številne trgovine, muzej in proizvodnjo linijo iz 30. let 20. stoletja. Ljubitelji adrenalina boste lahko preizkusili najdaljši zipline na svetu, vsi, ki si želite ogledati orke in kite v živo, pa se boste lahko podali na organizirano ekskurzijo opazovanja kitov.

JUNEAU

Je glavno mesto Aljaske z okoli 30.000 prebivalci. Mesto je nastalo leta 1880 v povezavi z zlato mrzlico, ki je bila v tistih časih izjemno popularna. Ime je dobilo po Jou Juneau, ki je živel prav v času zlate mrzlice. Je izjemno priljubljena postojanka ladij križark, saj vsako leto na ta način obišče mesto več kot milijon obiskovalcev. Poleg ogleda starega dela mesta z mestno hišo in guvernerjevo palačo se je vredno povzpeti z gondolo na Chilkat mountains, od koder je gotovo eden lepših pogledov na mesto in okolico. Mestni muzej vas popelje v življenje prednikov in predstavi njihovo nekoliko nenavadno kulturo.

SKAGWAY

Je zanimivo pristanišče za ladijske križarke in pravi raj za nakupovanje spominkov, saj ob glavni ulici Broadway prevladujejo številne trgovine, v mestu pa še vedno najdemo nekaj turističnih zanimivosti. Poleg najbolj priznanega muzeja, ki pripoveduje o zgodovini pridobivanja zlata na širšem območju, je zanimiv »rdeči salon« - nekoč javna hiša, danes pa mestni muzej, kjer se lahko obiskovalec za pet ameriških dolarjev sprehodi po poteh najstarejše obrti na svetu. Vožnja po železnici White Pass & Yukon Route, ki je bila zgrajena med majem 1898 in julijem 1900, je dandanes v prvi vrsti nostalgično potovanje med gorami, od mesteca Skagway preko številnih sotesk do vrha Belega prelaza, kjer je državna meja med ZDA in Kanado.

LEDENIK HUBARD

Je ledenik, ki seže vse do morske gladine. Nahaja se na območju Aljaske v ZDA in območja Yukon v Kanadi. Od začetka v Yukonu do morja v zalivu Yukutat meri kar 122 km, širok pa je do 10 km. Je največji tovrsten ledenik v ZDA. Iz ladje ga je ob stiku z morjem moč opazovati v višini več kot 20 metrov. Na dnu ledenika je led star več kot 400 let. Kot vsi ostali zemeljski ledeniki se tudi Hubbard Glacier zmanjšuje. Pogost je prizor padanja velikih ledenih blokov v morje. Ob opazovanju ledenika se ladja vrti v vse smeri, kar potnike še bolj pritegne. Ledeniku se bomo med vožnjo približali na nekaj deset metrov. To je eden najveličastnejših trenutkov križarjenja po Aljaski!

OSEBNI PODATKI: 
Za izdajo letalske vozovnice potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno telefonsko številko in elektronski naslov. Pazljivo – zapis PRIIMEK/IME mora biti identičen zapisu v potnem listu sicer vam vstop na letalo ne bo dovoljen. Osebne podatke (št. potnega lista, datum rojstva, veljavnosti in poteka potnega lista, idr.) bomo morali vpisati tudi v vašo letalsko vozovnico (zahteva prevoznika), zato priporočamo, da nam ob prijavi pošljete kopijo dokumenta. Če nam boste podatke posredovali na druge načine, za morebitne napake in s tem težave z mejnimi organi, ne moremo odgovarjati.

VSTOP V ZDA:
Za vstop v ZDA potrebujete potni list, ki mora biti ob izstopu iz države veljaven najmanj 6 mesecev.

Slovenija je članica Visa Waiver programa, kar omogoča državljnom Slovenije potovanje v Združene Države brez vizumov. Obvezne zahteve ESTA (Elektronski sistem za odobritev potovanj) so se začele izvajati 12. januarja, 2009. ESTA je applikativni sistem namenjen vsem potnikom iz držav, ki so vključene v Visa Waiver program, vključno s Slovenijo. Visa Waiver program je več milijonom potnikom poenostavil potovanje v Združene Države, ker sedaj potrebujejo le strojno čitljiv potni list. Dandanes, zaradi poostrenih varnostnih ukrepov, lahko omenjeni potniki vnaprej zaprosijo za dovoljenje. Kot vedno, potniki iz držav, ki so vključene v Visa Waiver program, potrebujejo za vstop v državo strojno čitljiv oziroma e-potni list. Celoten postopek oddaje vloge za dovoljenje za potovanje (ESTA) poteka preko spleta, ki ga upravlja ministrstvo Združenih držav za domovinsko varnost (DHS). 

Več: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

POMEMBNO! Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum .Isto velja za osebe, ki imajo poleg slovenskega državljanjstva še državljanstvo omenjenih držav.
Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravate potovati v ZDA svetujemo, da se pravočasno obrnete na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverite ali morda potrebujete vizum ter po potrebi zanj tudi  zaprosite.

 

Namestitev v kabini FM do 30.06.2018 REDNA CENA
     
notranja kabina 2.990,00 €            3.150,00 €
kabina z oknom  3.290,00 €            3.450,00 €
kabina z balkonom  3.990,00 €            4.250,00 €

 
   

CENA VKLJUČUJE:

 • povratni letalski prevoz iz bližnjega letališča (VIE-ZAG-VCE) do Vancouvra in iz Anchorage nazaj v Evropo
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* Vancouvru,
 • križarjenje po programu in 7x namestitev v izbrani kabini,
 • razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja)
 • zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov
 • pristaniške takse in ladijske napitnine,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* v Anchorage po končanem križarjenju,
 • ogled zavetišča divjih živali v Sewardu,
 • avtobusne prevoze v Vancouvru in na Aljaski v nadaljevanju programa potovanja po križarjenju,
 • slovensko vodenje in spremstvo na poti pri minimalno 25 potnikih.


DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • povratni avtobusni transfer do odhodnega letališča; fakultativni izleti; zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja: 4,05 % cene, zdravstvena asistenca

Cene so informativne in se lahko spreminjajo glede na zasedenost ladje in čas do odhoda. Za aktualne cene križarjenja izpolni obrazec 'POVPRAŠEVANJE', pošlji e-pošto na info@zadnja-mesta.si ali nas pokliči na 02 250 00 49!

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.

Plačilo na obroke in število obrokov z UPN nalogom je odvisno od datuma rezervacije in datuma odhoda, vendar ni mogoče manj kot 60 dni pred odhodom. Do 15. dni pred odhodom morajo biti plačani vsi obroki.

Doplačila za plačila z debetnimi ali kreditnimi karticami

Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.
Prikaži filter Skrij filtre Potrdi Povzetek rezervacije Rezervacijski obrazec Nazaj na hotele Prikaz ponudb