Zadnja mesta
02 250 00 49    Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00
 
SEZNAM PRILJUBLJENIH
ZAPRI
Trenutno ni nobenega hotela na seznamu.
Hvala za potrpljenje.
Zate pravkar zbiramo najugodnejše ponudbe.

Križarjenje od St. Peterburga do Moskve (z letalom)

Čas potovanja 22.07.2019 (11 dni)
Trajanje potovanja 11 dni
Velikost skupine skupinsko križarjenje
Kraj / Država Moskva, St Peterburg, Evropa, Vzhodna Evropa, Baltik, Baltske države, Baltske prestolnice, Rusija
Storitev Letalo iz Ljubljane + polni penzion + slovensko vodenje
Od 1,790.00€
Povpraševanje
Križarjenje od  St. Peterburga do Moskve (z letalom)

1. DAN
LJUBLJANA – ST. PETERSBURG
polet in transfer do ladje
V popoldanskih urah polet potnikov iz letališča JP Ljubljana (ali bližnjega letališča) proti St. Peterburgu. Po pristanku prevoz do ladje in vkrcanje. Sledi prvo spoznavanje ladje, večerja in nočitev.

2. DAN
ST. PETERSBURG
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Zjutraj se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Med glavne znamenitosti sodijo monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev, katedrala Sv. Izaka, Petropavlovska trdnjava, pa »revolucionarna« križarka Aurora in sedež Admiralitete. Obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Popoldne prosto za samostojne sprehode. Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.

3. DAN
ST. PETERSBURG
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Predlagamo obisk najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi. Možnost izleta v Peterhof (doplačilo), kjer se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Po želji se boste lahko podali tudi na mini križarjenje po številnih mestnih kanalih ali v Carskoje selo – Puškinovo (doplačilo), kjer stoji znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem.

4. DAN
MANDROGI /SVIRSTROY
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba po Nevi in ob južnem delu Ladoškega jezera do slikovite vasice Mandrogi, ki je hkrati muzej na prostem in prikazuje življenje iz ruske preteklosti. V primeru lepega vremena se bomo udeležili tudi folklorne predstave in piknik na prostem. Popoldne nadaljevanje plovbe po reki Svir.

5. DAN
KIŽI
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba po jezeru Onega, drugem največjem jezeru v Evropi, do otočka Kiži, ki je danes pravi muzej na prostem in je s 150.000 obiskovalci letno eden najbolj obiskanih muzejev v tem delu Rusije. Na otoku se nahaja več kot 80 različnih lesenih zgradb (kmečke hiše, cerkev, mlini na veter ...), ki so jih sem prinesli iz severne Rusije. Zanimivo, vse so zgrajene brez žebljev! Kraj spada tudi pod UNESCO-vo zaščito. Povratek na ladjo, večerja in nočitev.

6. DAN
GORITSY
zajtrk, kosilo, večerja
Na obali Belega jezera stoji mestece Goritsy, tipična ruska vas, ki jo bomo obiskali danes. Slovi po zelo starem ženskem samostanu, mi pa bomo obiskali samostan sv. Cirila, nekoč drugi največji ruski samostan, ki nas bo popeljal nazaj v rusko zgodovino. Popoldne nadaljevanje plovbe po 300 km dolgem kanalu Volge, ki povezuje notranjost Rusije z Baltskim morjem.

7. DAN
JAROSLAWL
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk in kosilo na ladji. Popoldne si bomo ogledali mesto Jaroslawl, še en biser starih ruskih mest, ki ga je leta 1010 ustanovil princ Yaroslav. Mesto velja za eno najstarejših podeželskih mest in spada pod znameniti Zlati prstan. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, med njimi mestno hišo, samostan, ki velja za najpomembnejšo stavbo v mestu, cerkev sv. Ilije, gledališče Volkov, ki velja za eno najstarejših v Rusiji, na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Po končanih ogledih se bomo vrnili na ladjo.

8. DAN 
UGLITCH
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba do mesta Uglitsch, ki spada med starejša ruska mesta in ga je car Ivan Grozni razglasil za enega najlepših ruskih mest. Tu je bilo tudi zadnje bivališče njegovega sina, carjeviča Dimitrija. Mestece ima krasen kremelj z enimi najlepših ruskih cerkva kot je cerkev sv. Dimitrija. V preteklosti je bilo tako bogato, da so kovali celo lasten denar. Večerja in nočitev.

9. DAN
MOSKVA
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Dan namenjen ogledu veličastne ruske prestolnice in njenih znamenitosti. Zapeljali se bomo po mestu in ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Obdajajo ga imenitne stavbe iz preteklih stoletij kot je denimo pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi. Spoznali bomo tudi znano blagovnico Gum. Obvezen je obisk moskovskega Kremlja, ki s svojimi palačami in cerkvami predstavlja zgodovinsko jedro mesta. Sprehodili se bomo do cerkve Marijinega vnebovzetja, kjer so nekoč kronali ruske carje, pa mimo kremeljske palače, videli pa bomo tudi carski zvon, enega največjih na svetu, in veliki carski top. Zvečer predlagamo obisk znamenitega moskovskega cirkusa (doplačilo). Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.

10. DAN
MOSKVA
zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk na ladji. Dan je namenjen samostojnemu raziskovanju. Ob doplačilu možen ogled najlepših postaj Moskovskega metroja, za katere so porabili kar 70.000 m2 marmorja, granita, ki so ga pripeljali iz Urala in Kavkaza, brona in zlatih mozaikov.

11. DAN
MOSKVA - LJUBLJANA
zajtrk, izkrcanje in transfer do letališča, polet do Ljubljane


Po zajtrku izkrcanje in transfer do letališča. Popoldan let do Ljubljane / bližnjega letališča.

 

OSEBNI PODATKI: 
Za izdajo letalske vozovnice potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno telefonsko številko in elektronski naslov. Pazljivo – zapis PRIIMEK/IME mora biti identičen zapisu v potnem listu sicer vam vstop na letalo ne bo dovoljen. 

CENA: 1.790,00 €/oseba

Tip nastanitve: Dvoposteljna kabina, min. 25 potnikov, kabina, zunanja, okno 

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče St. Peterburg in Moskva – Ljubljana/bližnje letališče, letališke pristojbine, transferje (letališče St. Peterburg -ladja/ ladja - letališče Moskva), 11dnevno križarjenje z ladjo MS Tchaikovsky 4*, nastanitev v zunanji kabini z oknom (glavna paluba/main deck – zadnji del), 9x polni penzion in 1x polpenzion na ladji, vodene izlete po programu, kapitanov coctail dobrodošlice, obisk kapitanovega mostu, večerni zabavni program, lokalnega vodnika, slovensko spremstvo (spremljevalec bo prisoten pri min. 20 prijavljenih potnikih), organizacijo potovanja

Doplačila/popusti: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 15 in 24 potniki je 70,00 €. 
 
DOPLAČILO: napitnine za ladijsko osebje 60 €. 
 
DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi: ruski vizum 85,00 €, kabina na glavni palubi (main deck – srednji del ladje) 60 €, kabina na srednji palubi (upper deck) 130 €, Junior suita na srednji palubi (upper deck – 14 m2) 500 €, Suita na srednji palubi (upper deck – 18 m2) 740 €, enoposteljna kabina na srednji palubi (upper deck) na povpraševanje, dodatni izleti (dodatne izlete je obvezno potrebno rezervirati in plačati pred odhodom, slovensko vodenje ob min. 20 potnikih, sicer angleško): Peterhof Park 52 €,  Carskoje selo 62 €, nočni ogled Moskve z metrojem 42 €. 
 
POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

Cene so informativne in se lahko spreminjajo glede na zasedenost ladje in čas do odhoda. Za aktualne cene križarjenja izpolni obrazec 'POVPRAŠEVANJE', pošlji e-pošto na info@zadnja-mesta.si ali nas pokliči na 02 250 00 49!

Organizator potovanja: PALMA

Prosimo, izpolni obrazec. Povpraševanje je informativno in ni zavezujoče.

Izberite način plačila:

30% skupnega zneska potovanja se plača takoj ob rezervaciji z gotovino ali preko UPN naloga. Preostanek kupnine je možno poravnati s plačilnimi karticami, če je do odhoda najmanj 30 dni, razen s plačilnima karticama Diners in American Express. V primeru plačila s plačilnima karticama Diners in American Express mora biti do odhoda najmanj 35 dni.


Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.
Prikaži filter Skrij filtre Potrdi Povzetek rezervacije Rezervacijski obrazec Nazaj na hotele Prikaz ponudb