Zadnja mesta
02 250 00 49    Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00
 
Hvala za potrpljenje.
Zate pravkar zbiramo najugodnejše ponudbe.

Zakaj kupiti letalske karte v turistični agenciji? Zato, ker smo ljudje!

Kategorija: Koristni nasveti

 

Morda se vam zdi naslov našega novega blog prispevka nenavaden. A drži kot pribito. Zadnje čase se soočamo z vse več pripombami potnikov, ki imajo slabe izkušnje z nakupom letalskih kart preko tujih spletnih portalov. Eni naletijo le na manjše težave, kar pomeni le nekaj slabe volje, drugi na bolj resne, ki imajo lahko visoko ceno. Dobesedno.  

 

V turistični agenciji Zadnja mesta komunicirate z ljudmi. In to je bistveno. Zmeraj smo dosegljivi preko telefona ali e-naslova. Pri nas se ne oglašajo avtomatski odzivniki in tajnice 'roboti' in s tem mučno čakanje na povratno informacijo, ki velikokrat nikoli ne pride.  Dokler tečejo stvari po planu, morda to niti ni tako pomembno, a ko se zapletejo, je še kako. Za letalski promet velja, da je poln zapletov. Od odpovedi letov, do zamud, izgubljene prtljage, sprememb urnikov letov ipd. Zmeraj smo tudi na voljo za informacije o vizumih ipd. 

Primer: Notranji letalski prevoznik je spremenil čas letov
Letalske družbe v ZDA pogosto spreminjajo urnike notranjih letov. Če ste recimo kupili vozovnico iz Ljubljane do Las Vegasa s prestopanjem v Atlanti, se lahko zelo hitro zgodi, da bo notranji prevoznik v ZDA spremenil urnik letov, čas v tranzitu pa ne bo več zadoščal za pravočasen prestop. Kaj se zgodi? Ponudnik, ki vam je prodal letalsko vozovnico preko spleta, vas o tem ne bo obvestil. Tako se vam lahko kaj hitro zgodi, da boste za nekaj dolgih ur obtičali v tranzitu, kar podaljša trajanje potovanja in seboj prinese različne posredne posledice, tudi finančne. V turistični agenciji Zadnja Mesta takšne spremembe spremljamo in o tem potnike obveščamo in če je le možno, spremenimo letalsko vozovnico brez dodatnih stroškov. 

Je nakup preko spleta cenejši?
Lahko da je, lahko da ni. A le za nekaj evrov. In kaj je nekaj evrov v primerjavi s tem, da lahko na agenciji Zadnja mesta vozovnico zavarujete za tveganje odpovedi? Na spletu to večinoma ni mogoče, če pa je, pa so kupci v primeru odpovedi nemalokrat zavedeni in razočarani, saj ponudnik NE želi povrniti celotnega vplačanega zneska ali pa je ob uveljaljanju zahtevka neodziven. Imejte v mislih to, da boste v primeru zapletov težko stopili v neposredni stik s človekom - v tem svetu vladajo telefonski odzivniki in e-poštni predali. Tukaj so še dodatni pribitki, ki jih ponudnik obračuna šele ob koncu nakupnega procesa. Začetna cena je mamljiva, da, manj pa pribitki na plačila s kreditnimi karticami, strošek storitve in (pre)visoke tarife za različna zavarovanja, ki so nemalokrat maček v žaklju

Varni načini plačila za vsak žep!
Denarne transakcije v naši agenciji Zadnja mesta tečejo na varen in eleganten način. Omogočamo plačilo preko UPN naloga ali spletne banke. Na spletu je nemalo zlorab kreditnih kartic in nihče si ne želi plačevanja s kreditno kartico preko spleta, če to ni nujno potrebno, kajne? Sploh pa ne v tako visokih zneskih.  Seveda pa tudi omogočamo plačila z drugimi plačilnimi inštrumenti. Pri nas lahko nakup plačate s širokim naborom kreditnih kartic, tudi do 24 obrokov. S to razliko, da veste komu in ne avtomatskim telefonskim ali e-poštnim odzivnikom.  

Skoraj zastonj dobrih letalskih vozovnic ni!
V zadnjem času so splet preplavile ponudbe skoraj zastonj letalskih vozovnic. Ne nasedajte tem ponudbam impluzivno, saj tem ponudnikom ni v interesu vaše končno zadovoljstvo in varnost nakupa, v primeru težav pa se lahko obrišete pod nosom, da vam bo ta informator poceni ponudb pomagal pri morebitnih težavah. Naprimer, če si želite leteti iz bližnjih letališč (in se tja tudi vrniti) s kratkimi tranzitnimi časi, boste na koncu ugotovili, da je takšnih res poceni opcij zelo malo. Izjema je le 'error fare', ki pa tudi velja za zelo tvegan nakup.  Letalskih vozovnic ne kupujte impulzivno, ker so poceni, ampak zmeraj dobro načrtujte vaše potovanje. Preverite cene namestitev in prevozov na destinaciji v obdobju časa vašega potovanja. Ste pomislili, da se bo lahko točno v tistem času, ko boste na destinaciji, odvijal velik kongres? Tak dogodek lahko vpliva na petkratno podražitev hotelskih namestitev. Preverite, kaj cenovno pomeni prevoz na oddaljeno letališče, tudi npr. do Londona, in upoštevajte dodatne stroške prehrane in pijače. In stroške tranferjev iz enega letališča do drugega.  Nikoli ne kupujte nepovezanih letov, kot je let z 'nizkocenovnikom' do odhodnega letališča ali pa si v tem primeru zagotovite dovolj časovne rezerve. V primeru zamude ali odpovedi 'nizkocenovnika', vam ne bo nihče povrnil stroškov, ker niste ujeli glavnega leta v Las Vegas. Impulzivni nakupi letalskih kart potovanje nemalokrat podražijo in ne pocenijo. Zato kupite raje dobro premišljeno letalsko vozovnico po solidni ceni iz bližnjega letališča. 

In za konec. Zmeraj, ampak res zmeraj se bomo potrudili najti najbolj cenovno ugodno letalsko vozovnico. To je naše vodilo!  In ne pozabite! Potovanje je najboljša investicija vase

Prikaži filter Skrij filtre Potrdi Povzetek rezervacije Rezervacijski obrazec Nazaj na hotele Prikaz ponudb