02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00
Barcelona je nedvomno eno najlepših evropskih in svetovnih mest. Je mesto, kjer se prelepa in edinstvena arhitektura zliva z mediteransko ležernostjo in kozmopolitskostjo velemesta. Mesto, ki je svetu najbolj znano po cerkvi Sagrada Familia in svojih nogometaših, je mesto oddiha, kulture, zabave, športa in ljubezni.

Skrivnostno srce velemesta

Četrt Barri Gotic je starodavno središče Barcelone, ki meji na sredozemsko obalo in glavno mestno ulico La Rambla. Ozke uličice, skrite pod mogočnimi pročelji starodavnih kamnitih hiš, se vijejo in prepletajo ena v drugo, vsake toliko pa se izmed fasad prikaže majhen, prisrčen trg. Je eden najživahnejših delov mesta, kjer boste našli muzeje, odlične restavracije, tržnice in prodajalne vseh sort. Tu se nahaja Museu Picasso, ki gosti eno največjih zbirk, več kot 4000 umetnin tega legendarnega slikarja. Priporočamo tudi ogled Museu d'Història de Barcelona, ki skozi obširno zbirko pripoveduje zgodovino tega čudovitega mesta od predrimskih časov naprej. Ustavite se tudi v barcelonski katedrali, prečudoviti srednjeveški stavbi, kjer pa naletite še na eno zanimivost: z dvigalom se lahko popeljete na vrh zvonika, kjer se odpira prelep pogled na mesto. Po napornih ogledih pa se lahko ustavite na tržnicei La Boqueria, si kupite prigrizek in se odpravite na drugo stran četrti, v prelepi Parc de la Ciutadella.

Gaudi

Številne mestne ulice takoj pritegnejo pozornost s svojo neobičajno arhitekturo, kateri je velik pečat pustil arhitekt Antoni Gaudi. Skorajda ne najdemo razglednice Barcelone, na kateri se ne bi bohotila cerkev Sagrada Familia, njegov magnum opus. Ogromna cerkev izgleda, kot bi jo vzeli iz kakšne pravljice. Njenih osem stolpov se dviguje visoko pod nebo, vsak delček fasade pa je oblikovan v podobe svetnikov, rastlin, živali in pravljičnih bitij. Prav tako osupljive so njegove nenavadne mestne hiše Casa Batllo, Casa Vicens, La Pedrera, Casa Calvet in Palau Güell, ki se ponašajo z bogato okrašenimi fasadami in nenavadnimi interieri in stopnišči. Med pohajkovanjem in ogledovanjem arhitekturnih čudes pa si morate nujno privoščiti počitek v Parku Güell, katerega posebnost so klopi, prekrite z živopisanimi keramičnimi mozaiki in skulpture pisanih kuščarjev. Ulice Barcelone so prava paša za oči in pravi raj za ljubitelje lepe arhitekture in zanimivih ulic.

Hrana

Vsaj toliko, kot po lepoti, Barcelona slovi po svoji kuhinji. Tam ne potrebujete bogastva za drage restavracije. Odlične katalonske specialitete ponujajo na vsakem vogalu. Začnite na La Boqueriji, tržnici, ki privablja tako kuharje z michelinovimi zvezdicami, kot lokalne babice, se sprehodite po La Rambli in Barri Goticu ter neštetih drugih malih ulicah in si privoščite prvovrstni Tapas na sto načinov, vegetarijanske jedi, kot so Pa Amb Tomaquet,Calçots in Escalivada, mesne Butifarra, Escudella in Embutidos ter morske Esqueixada, Fideuas in Suquet de Peix. Za posladek pa si privoščite slaščico, kot je Crema Catalana, Mel I Mato ali Panelletes. Za tiste, ki bi radi odlično kuhinjo prinesli tudi domov, pa mesto ponuja veliko izbiro enodnevnih kuharskih tečajev. Zakaj pa ne?

Plaže in sangria

Ko se dan prevesi v večer, že tako ali tako živahne mestne ulice zasijejo v povsem novi luči. Začne se “fiesta”. Barcelona slovi po nočnem življenju, njegov sinonim pa je ulica La Rambla. Ulica se iz dnevnega nakupovalnega vrveža prelevi v bleščeče nočno zabavišče, polno različnih barov in vsakovrstnih uličnih umetnikov. Če se iz La Ramble izgubite v ozkih uličicah Barria Gotica, boste naleteli na veliko število lokalčkov in odlično selekcijo irskih in angleških pubov. Če se v tovrstni zabavi ne najdete, zavijte še v četrti El Born ali hipsterski Raval. Če pa si želite mirne noči, pa se odpravite proti morju in si privoščite srkanje sangrie na eni izmed mediteranskih plaž, po katerih Barcelona tako slovi.

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se