02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Rutinirano življenje je udobno, uporabno in varno, a brez nekaj spontanosti ni prav zanimivo. Kdaj pa kdaj nas prime, da bi kar nekam odpotovali, a se nam zdi, da zaradi vseh obveznosti ne moremo. Pa lahko. Preberi, kako!

Izberi destinacijo

Za last minute počitnice se navadno odločamo povsem spontano, kar pomeni, da ne smemo biti izbirčni! Verjetno razmišljaš o kar nekaj destinacijah, ki bi jih želel obiskati, a včasih to morda ni možno, zato ne izključuj tudi destinacij, ki ti nikdar ne bi padle na pamet. Ko izbiraš last minute pakete, preveri tudi, kakšne so cene v restavracijah, trgovinah, muzejih itd. na določeni destinaciji, saj se lahko zgodi, da boš sicer poceni prišel nekam, kjer bodo cene osnovnih dobrin zelo drage. Pozanimaj se o lokacijah in se prepričaj, da se boš tam lahko odpočil, hkrati pa ponujajo dovolj zanimivosti, da ti ne bo dolgčas. Pozabi na stvari, ki si jih močno želiš videti in razišči tiste, ki jih lokacija dejansko ponuja.

Vzemi si čas

Največja težava, ki nas doleti, ko se za počitnice odločamo z danes na jutri, je, kako najti čas. Tudi če si ne moreš privoščiti več od kratkih vikend počitnic, ne ostani doma in zagrabi priložnost. Kratek oddih te bo poživil in obogatil. Če pa dobiš daljši dopust, toliko bolje. Problem je, da je dopust težko dobiti z danes na jutri. Precej lažje je, če delaš v svojem podjetju ali imaš razumevajočega šefa. Ali pa, če je tvoje delo takšno, da ga lahko opravljaš na daljavo. Nekateri zaradi ljubezni o potovanja celo zamenjajo službo. Najpomembneje pa je naslednje: ne išči časa, ampak si ga vzemi!

Spremljaj ponudbe

Številni izkušeni popotniki, ki se poslužujejo last minute aranžmajev, neprestano spremljajo posebne ponudbe. Številne potovalne agencije ponujajo naročilo na newsletter, s katerimi svoje stranke obveščajo o posebnih ponudbah in popustih, tako da boš vedno obveščen o najboljših potovanjih. Takšne ponudbe navadno pridejo prek agencij od ponudnikov hotelskih storitev in letalskih prevozov, tako da takšnih cen ni mogoče dobiti v prosti prodaji.

Potovalni paketi

Ko potuješ, moraš preračunati, kakšni stroški te čakajo. Zato lahko precej prihraniš, če dobiš ugodno ponudbo potovalnih paketov. Spremljaj ponudbe letalo + hotel, morda pa se ti izplača vzeti all inclusive aranžma, saj ne boš rabil plačevati dodatne prehrane in pijače. Prihranil boš tudi, če boš izbral pakete v času, ko na destinaciji ni polna sezona, saj so cene letov in prenočišč takrat precej nižje. 

Zavarovanje

Ne plačuj najdražjega zdravstvenega in nezgodnega zavarovanja ampak izberi policot, ki dejansko vsebuje to, kar potrebuješ. V Evropski uniji lahko zdravstvene storitve koristiš s pomočjo modre kartice zdravstvenega zavarovanja, za potovanja v druge dele sveta pa preveri, kaj zavarovanje ponuja in se posvetuj s potovalnim agentom. 

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se