02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Dubaj je mesto, kjer stoji najvišja zgradba na svetu, Burj Khalifa, in morda edino mesto na svetu, ki prebivalcem ne zaračunava davka na zaslužek, zato je ena najzanimivejših držav za turiste in iskalce zaposlitve. Ne preseneča, da kar 80 odstotkov prebivalcev predstavljajo tujci, ki tam delajo ali preživljajo počitnice.

To pa seveda ne pomeni, da lahko v Dubaju počnemo, kar želimo. Potrebno se je zavedati, da imajo Združeni arabski emirati edinstveno mešanico kultur in predpisov, ki so za prebivalce Evrope na prvi pogled morda neobičajni. Preberi 5 nasvetov, ki jih moraš upoštevati, da bo tvoj obisk Dubaja potekal brez težav.

1. Pitje alkohola na javnih mestih

Pitje alkoholnih pijač in opitost na javnih mestih nista dovoljeni. Pitje alkohola je dovoljeno le v tvoji hotelski sobi ali stanovanju, zakonsko določena starost za nakup ali uživanje alkohola pa je 21 let.

2. Javno izkazovanje naklonjenosti

Javno izkazovanje naklonjenosti, še posebej poljubljanje, je prepovedano. Čeprav predpisi ne prepovedujejo telesnih stikov med nasprotnima spoloma, kot je držanje za roke in objemanje, je to v tej državi povsem neobičajno in ti lahko prisluži zgražanje in grde poglede. Ko moški sreča žensko, ji naj ne bi segel v roko, razen v primeru, ko ženska roko ponudi prva.

3. Uživanje hrane in pijače v času ramadana

Uživanje hrane in pijače, kajenje in poslušanje glasbe v javnosti v času ramadana domačini smatrajo kot žaljivo. Nemuslimani se lahko v času ramadana prehranjujejo v svojem bivališču ali v restavracijah, kjer je prehranjevanje čez dan dovoljeno.

4. Kritiziranje vere

Tujcem v Dubaju je dovoljena svoboda veroizpovedi. Žaljenje, kritiziranje ali podpihovanje proti islamu pa je za muslimane zelo žaljivo in vam lahko nakoplje denarno kazen ali celo zapor. Kaznivo je tudi kritiziranje države in njenih voditeljev.

5. Pomanjkljiva obleka

Tujci in tujke v Dubaju ne rabijo nositi tradicionalnih pregrinjal ali rute, od njih pa se kljub temu pričakuje, da so oblečeni spoštljivo in se izogibajo oblačilom, ki razkrivajo preveč gole kože v predelu prsi, nog in ramen. Izogibaj se tudi majicam z neprimernimi gesli ali slikami. Prav tako se izogibaj oblačilom, ki se prilegajo preveč tesno ali so prosojna. Spoštovanje smernic oblačenja in smisel za tamkajšnje običaje ti bo prihranilo marsikatero nevšečnost.
SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se