02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00
Zasenčil je Santorini in Mikonos, najbolj popularna grška otoka ..

Če se v zalivu Santorinija vsak dan zasidra nekaj velikanskih križark, v glavnem z ameriškimi turisti, ki nato preplavijo Oio (mesto z raglednic) in glavno mesto Thiro, Mikonos pa je dnevno deležen velikih migracij, ostaja Paros skoraj nekakšna oaza miru. To seveda ne pomeni, da tam turistov ni. So, vendar jih je veliko manj, zato otok ponuja prav posebno doživetje. Poleg tega je cenovno veliko bolj znosen, kot slavna Santorini in Mikonos.

Otok Paros je lepši kot Mikonos in veliko bolj očarljiv kot turistična atrakcija, vulkanski Santorini. Očitno oblastem na otoku ni toliko mar za množični turizem ali pa (na srečo) niso tako podjetni kot na nekaterih drugih otokih.

Na Parosu se nahaja eno najbolj očarljivih in slikovitih ribiških mestec na svetu, Naoussa. Mestece je polno ličnih malih trgovinic in avtentičnih ribjih restavracij, kjer sušijo ulovljene hobotnice kar pred restavracijami. Restavracijski meniji ponujajo lokalno pridelano zelenjavo, domače otoško olivno olje, lokalno vino (rdeča v glavnem navdušujejo, bela malo manj) in sveže ulovljene ribe, hobotnice ter ostale morske dobrote.  

Od paroških znamenitosti velja omeniti še Lefkes, pristno paroško vasico na hribu v notranjosti otoka, ki nagradi s čudovitim pogledom na morje. Sicer pa je Paros raj za ljubitelje jadranja na deski (windsurfing) in „kiteboarding". Ti športni navdušenci, ki so odvisni od vetra, bodo v mesecu juliju in avgustu nagrajeni z veliko količino termičnega vetra meltemi, ki piha tudi z jakostjo šest ali sedem beaufortov.

Tako so glavni deskarski centri, tudi kamp Santa Maria, ki je mimogrede poceni in dober, locirani na vzhodu otoka. Če proračun deskarja dopušča, pa si lahko ti najdejo domovanje na nekoliko dražjem spotu, imenovanem Golden Beach. Tam so na voljo le apartmaji in manjši hoteli.

Kejterji bodo našli svoj raj pod grškim soncem na zahodu otoka, natančneje ob kanalu z otokom Antiparos. Tam zna zapihati še kakšen beaufort več, kajterji pa v glavnem stanujejo v svojih avtodomih, predelanih kombijih ali v bližnjih apartmajih.  

Antiparos je otok, ki leži tik ob Parosu na zahodni strani. Je manjši in primeren za večerjo v slikovitih restavracijah, ki jih ne manjka, in za večerni sprehod. Tja vsakih nekaj minut odpelje mini trajekt. A avto lahko pustite na Parosu, v mini luki, in preliv preplujete brez svojega vozila. Takšna vožnja vas bo stala le en evro. Tudi Antiparos se lahko pohvali s pristnostjo, verjetno še malenkost bolj kot Paros.

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se