02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00Dobra novica v primeru odpovedi potovanja

Turistično potovanje, počitnice, oddih ... so lepi in veseli dogodki, ki sestavljajo album prijetnih vtisov v življenju. Življenje pa je tudi polno presenečenj in nepredvidljivih dogodkov, ki nam lahko še tako skrbno načrtovane počitnice ali odhod v tuje kraje spremenijo v razočaranje. Odhod na potovanje nam lahko onemogoči nepričakovana bolezen, nezgoda, izguba zaposlitve, premoženjska škoda, pomanjkanje snega ali kateri drug nepričakovan dogodek zaradi katerega se ne moremo udeležit želenega potovanja.

Svetujemo ti, da že pri načrtovanju svojega potovanja poskrbiš, da boš takšne in drugačne možne nevšečnosti rešil/a s čim manj zapleti. Da bo načrtovanje in pričakovanje vašega potovanja lažje in varneje smo zate pripravili Zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj.

Kaj zavarovanje vključuje?

Naše zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj krije stroške odpovedi turističnega potovanja ali letalske vozovnice, ki jih mora kupec turistične storitve povrniti organizatorju, ko ga doleti eden izmed dogodkov, zaradi katerega se potovanja ne more udeležiti.

Zavarovanje krije tudi stroške odpovedi ostalih potnikov turističnega potovanja, ki so skupaj s prizadeto osebo sklenili zavarovanje in odpovedali potovanje.

Zavarovanje po izbiri

Pripravili smo dva sklopa kritij, ki vključujeta nepričakovane dogodke in nevarnosti, ki vas lahko doletijo in vam onemogočijo odhod na potovanje. Tako lahko sami izberete širino kritja:

Oblika kritja

Dogodek oz. kritje

Enostavno kritje

Širše kritje

Nezgoda, smrt ali poslabšanje zdravstvenega stanja zavarovanca

x

x

Nosečnost

x

x

Nezgoda, smrt ali poslabšanje zdravstvenega stanja družinskih članov zavarovanca

x

x

Premoženjska škoda na zavarovančevi lastnini

 

x

Poziv sodnih ali upravnih organov

 

x

Nepričakovana izguba zaposlitve

 

x

Sprejem v novo službo

 

x

Vložitev ločitvenega zahtevka

 

x

Pomanjkanje snega

 

x

Izbruh epidemije in/ali pandemije

 

x

Presaditev organov

 

x

Zdravljenje v zdravilišču

 

x

Kritje za maksimalno osem (8) oseb

x

 

Kritje za maksimalno deset (10) oseb

 

x

Zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj lahko sklenete pri turistični agenciji pri kateri ste rezervirali turistični aranžma ali letalsko karto in s katero ima Zavarovalnica Maribor sklenjeno pogodbo o medsebojnem sodelovanju. Premija za zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj se plača turistični agenciji ob sklenitvi zavarovanja.

Kako ravnati v primeru škode?

V primeru, ko vas doleti eden izmed naštetih razlogov zaradi katerega vam je bil onemogočen odhod na potovanje, takoj obvestite vašo turistično agencijo, pri kateri ste rezervirali potovanje. Turistični agenciji predložite verodostojno potrdilo pristojne ustanove, ki izkazuje razlog vaše odpovedi. Odškodninski zahtevek bo za vas vložila turistična agencija.

Splošni pogoji za zavarovanje rizika odpovedi turističnih potovanj

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se