02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Na pot brez zdravstvenega zavarovanja z asistenco? Nikakor. :) Seveda s tem ne namigujemo, da se ti utegne kaj zgoditi, pa vendar ... Lahko gre le za neznosen zobobol, hude prebavne težave, opekline zaradi sončenja, vneto grlo ipd. V večini držav po svetu so stroški zdravljenja bolezni velik strošek, ki lahko potovanje spremeni v nočno moro in dodobra načne tvoj potovalni proračun. Coris ti tovrstne stroške zdravljenja povrne, v hujših primerih, bog ne daj, pa priskoči na pomoč. Vse kar moraš storiti je to, da pokličeš klicni center, ki bo nato uredil vse potrebno z lokalnim predstavnikom. Pa srečno!

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris krije nujne stroške, ki v tujini nastanejo kot posledica novo nastale bolezni ali poškodbe. Izbirate lahko med posameznim, družinskim ali skupinskim zavarovanjem.

Posamezno zavarovanje
Turistično posamično zavarovanje CORIS je namenjeno posameznikom, ki se za krajši ali daljši čas (do 1 leta) odpravljajo v tujino. Namen potovanja je lahko zasebne ali službene narave.

Družinsko zavarovanje CORIS

Družinsko zavarovanje je namenjeno družinskim članom, ki bivajo na istem naslovu in skupaj potujejo v tujino. Družina so starši in njihovi otroci do 26. leta starosti, možne pa so tudi številne druge kombinacije (zakonca, izven zakonska partnerja, mati in sin, brat in sestra mlajša od 26 let, stari starši in vnuki, istospolna partnerja). Premija je enaka, ne glede na število družinskih članov.

Skupinsko zavarovanje CORIS

Skupinsko zavarovanje se lahko sklene, ko v tujino potuje vsaj 9 oseb. Pomembno je, da skupina potuje skupaj in na isto destinacijo. Pri večjem številu oseb so možni dodatni popusti.

Kako ravnati v primeru bolezni ali poškodbe?

V primeru nižjih stroškov svetujemo, da račune plačate, jih shranite in se ob vrnitvi v domovino obrnete na nas za povračilo stroškov. Višina zneska ni določena in je prepuščena posamezniku. Nekdo bo plačal 50€, drugi 200€, spet tretji tudi več. Pomembno je, da shranite vse originalne račune, izvide ter diagnoze, ki jih prejmete od zdravnika. Tako bo najhitreje.

V nasprotnem primeru, ko ne veste, kje je zdravnik, nimate prevoza do zdravnika, potrebujete zgolj informacije, so stroški višji, ste hospitalizirani ali enostavno ne želite plačevati niti nižjih zneskov, v takšnih primerih nas čimprej pokličite na telefon +386 1 519 20 20. Povejte, kje ste, kakšne težave imate ter kakšno pomoč potrebujete. CORIS vas bo povezal predstavništvom v državi, kjer se nahajate ali stopil v direktni kontakt z bolnico, da zadeve stečejo (naročimo vas pri zdravniku, organizirajo urgentni ali taksi prevoz, direktno krijejo stroške in po potrebi organizirajo povratek nazaj v domovino). Ker gre v takšnih primerih vendarle za določen postopek, je nasvet, da manjše zneske poravnate sami, da ne bi zaradi stroška 50€ čakali 1 uro (primer).

Pri kraji/izgubi/zamudi prtljage, zamudi/preklicu leta je pomembno, da o dogodku čimprej, najkasneje v roku 24 ur, obvestite lokalne oblasti (policijsko postajo, letalskega/linijskega prevoznika, …) in pridobite uradno potrdilo/zapisnik o dogodku – sama odškodnina se rešuje naknadno, po povratku v domovino in ob predložitvi celotne dokumentacije, vključno z originalnimi računi, ki so predmet povračila (račun za hotel, taksi, hrano in pijačo, nujna nadomestitev oblačil, zdravila, kozmetika za osebno higieno, …).

Ko gre za pravne postopke (civilna odgovornost, pravna pomoč, varščina) je pomembno predvsem, da sami na lastno pest ne priznate/podpišete nobene odgovornosti. Le-ta se rešuje/ugotavlja naknadno po pridobitvi celotne dokumentacije vezane na posamezen dogodek.

Vse stroške telefonskih klicev na številko +386 1 519 20 20 vam (na podlagi izpiska vašega operaterja) povrnejo, zato lahko kličete tudi iz mobilnega telefona.

 

Zavarovalni pogoji: SPLOŠNI POGOJI ZA CORIS ZAVAROVANJE V TUJINI 01-TH_MULTI_12/21

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se